Toro Rosso spreidt kansen in China

Peterselieman

Het Formule 1-team Scuderia Toro Rosso spreidt de kansen voor de Grand Prix van China. Teambaas Giorgio Ascanelli heeft de bolide van Sébastien Buemi afgesteld op een regenrace, terwijl Jaime Alguersuari het beter zal gaan doen op een droge baan in Shanghai.

"Ik spreid mijn kansen graag," zei Ascanelli die Alguersuari van plaats twaalf ziet vertrekken en Buemi vanaf een plaatsje lager. "Beide coureurs hebben het goed gedaan. Zeker van Buemi konden we niet meer verwachten, aangezien hij gisteren nauwelijks heeft kunnen rijden. Ik ben blij dat we het probleem met zijn auto snel hebben kunnen oplossen."

Buemi zag gisteren in de eerste vrije training zijn beide voorwielen afbreken aan het einde van het lange rechte stuk, waarna hij de bolide in de grindbak moest parkeren. De Zwitser stapte zonder problemen vandaag weer achter het stuur. "Maar het gebrek aan rijtijd brak me wel op. Het team heeft echter geweldig werk geleverd om de auto weer op te bouwen. Ik reed met een aangepaste afstelling, waarmee ik ook in de regen uit de voeten kan, dus het is afwachten wat er morgen gebeurt."