'Nesbitt gaat in Nederland trainen'

Sjors (Sj0rSz)

Het is mogelijk dat Christine Nesbitt komend schaatsseizoen in Nederland zal trainen. Dit heeft de Canadese schaatskampioene vandaag laten weten.

Nesbitt maakt zich namelijk zorgen over de opvolger van Marcel Lacroix. De bondscoach is inmiddels gestopt, maar een vervanger is nog altijd niet gevonden. "Ik heb geen idee wat er gaat gebeuren", aldus de Canadese, die een relatie met Simon Kuipers heeft. "Ik ben alweer begonnen met trainen, ik moet me voorbereiden op het nieuwe seizoen. Zolang er niets bekend is, kijk ik naar andere opties."

Eén van deze opties is dus om in een ander land te gaan trainen. "Ik denk dat er wel interesse is", vervolgt Nesbitt. Tijdens de Olympische Spelen van dit jaar pakte de Canadese een gouden plak op de 1.000 meter.

Ook Nederland staat dus op het lijstje van de schaatsster. "Ik heb het er met Simon zeker over gehad", laat ze weten. "Het hangt er helemaal vanaf wat er in Canada gebeurt. Het is belangrijk dat ik met mijn nieuwe coach goed kan communiceren. Ik moet geloven in zijn of haar programma."