[NHL playoffs] Penguins trekken stand gelijk

Denny (nyny83)

De Pittsburgh Penguins hebben na het verrassende verlies in de openingswedstrijd de stand in de playoffserie tegen de Ottawa Senators gelijk getrokken. In Pittsburgh werd met 2-1 gewonnen met sterspeler Sidney Crosby als uitblinker.

Crosby maakte een goal en gaf een assist en maakte ook nog een redding. Bij de winnende goal speelde hij een cruciale rol. Direct nadat hij de puck van de lijn redde zette hij de winnende goal op.  Achter het net hield hij de puck vast terwijl hij naar ruimte zocht, maar ondertussen werd hij flink lastig gevallen door Jason Spezza. Uiteindelijk kwam hij eruit en toen hij in de rechtercirkel onderuit werd gehaald kon hij de puck nog net op verdediger Kris Letang passen die de winnende goal kon binnenschieten.

De Penguins kwamen wel weer achter in deze wedstrijd. Na 18 seconden lag de puck al achter goalie Marc-Andre Fleury door toedoen van Peter Regin. Crosby zorgde voor de gelijkmaker. Hij wist een rebound van een schot van Chris Kunitz binnen te werken. Aan het einde van de periode werd Penguins-verdediger Jordan Leopold dusdanig hard gebodycheckt door Andy Sutton dat hij niet meer terugkeerde in de wedstrijd. Het is nog onduidelijk of hij de volgende wedstrijd kan spelen. Dit bracht flink wat vuur in de wedstrijd en resulteerde onder anderen in een gevecht tussen Maxime Talbot en Zack Smith nadat de periode al was afgelopen.

In de tweede periode werd niet meer gescoord, en laat in de derde periode maakte Letang de winnende treffer. Coach Dan Bylsma was vooral blij met het goede spel van zijn captain Crosby. "Goede teams hebben goede leiders. Het gaat niet alleen om wat ze zeggen, maar ook om wat ze doen op het ijs. Het is duidelijk dat Crosby vandaag alles deed wat hij kon." Crosby bleef bescheiden: "Ik probeerde gewoon hetzelfde te doen als ieder ander. We hadden de goede mentaliteit vanavond. We wisten dat we fysieker en slimmer moesten spelen. Beide teams spelen tactisch ongeveer hetzelfde spelletje, dus het is nu de vraag welke van ons dat beter kan uitvoeren."