Gevangene vermoordt geliefde in 'liefdescel'

Bram (vulli)

In een Duitse gevangenis heeft een gevangene zijn geliefde vermoord. Hij deed dit in een zogenaamde 'liefdescel', een cel waar gevangenen in besloten sfeer directe familie kunnen ontvangen. Als wapens gebruikte hij twee messen en een wielmoersleutel, die hij eerder de cel binnengesmokkeld had.

De 50-jarige man zat sinds 1991 in de bajes voor de moord op een 9-jarig meisje. Hij zou dit jaar mogelijk vrij gelaten worden. De man stond in de gevangenis bekend vanwege zijn goede gedrag. Zo leidde hij de bibliotheek en heeft hij vele activiteiten georganiseerd. Het was ook bekend dat hij met zijn vriendin een nieuw leven wilde opbouwen, zodra hij vrijgelaten zou zijn.

Zijn 46-jarige geliefde kende hij sinds 2005. Zij was hem komen bezoeken in een zogenaamde 'intieme cel', welke niet bewaakt werd. Dat overleefde ze echter niet, het paar was om 9.30 uur de cel binnengegaan, maar om 12.30 troffen bewakers daar het lijk van de vrouw aan. De dader werd zwaar gewond aangetroffen.

Wat de reden voor de moord is, is niet bekend. In de Duitse politiek laait nu weer een discussie op over de 'liefdescellen', omdat hierin al vaker moorden en pogingen tot moord hebben plaatsgevonden.