Briatore: "Schikking is geen bekentenis"

Peterselieman

Flavio Briatore trof eerder vandaag met autosportfederatie FIA een schikking vanwege crashgate in Singapore 2008. De voormalig teambaas van het Renault Formule 1-team weigert echter de schikking te zien als een bekentenis, zo meldt hij in een verklaring.

Omdat Briatore en de andere betrokkene in de zaak Pat Symonds afzagen van stappen tegen de FIA en de autosportfederatie de zaak introk hebben beiden samen met hun advocaten besloten de uitsluiting in de autosport tot eind 2011 te accepteren en de uitsluiting uit de Formule 1 tot eind 2012.

Toch ziet Briatore dit niet als een bekentenis in crashgate. "Flavio Briatore heeft de FIA op de hoogte gesteld van zijn voornemen om niet eerder dan seizoen 2012 terug te keren in de Formule 1. Ook neemt hij tot die tijd geen rol op zich in een andere tak van autosport die onder auspiciën staat van de FIA," zo luidt een verklaring.

"Zonder persoonlijke schuld te bekennen of akkoord te gaan met de argumentatie van de WMSC, is Briatore wel bereid zijn deel van de verantwoordelijkheid op zich te nemen. Het gaat om zaken die zijn gebeurd tijdens de Grand Prix van Singapore in 2008 toen hij als teambaas werkte voor Renault. Briatore wenst verder niet in detail te treden. Hij wil deze zaak afsluiten en achter zich laten om zich te concentreren op zijn plannen voor de toekomst."