Marseille heeft beste papieren voor Franse titel

Niels (DerMeister)

Olympique Marseille staat op pole-position voor het kampioenschap in de Franse Ligue 1. De formatie van Didier Deschamps liet Olympique Nice kansloos in de Zuid-Franse derby (4-1).

Marseille neemt door de zege rol van lijstaanvoerder over van Auxerre. L'OM heeft een voorsprong van minimaal twee punten op de concurrentie en heeft bovendien nog een duel tegoed.

Marseille kende totaal geen problemen met Nice. De nummer zestien van de Ligue 1 had geen schijn van kans in het Stade Vélodrome. Het was aan Nice-doelman David Ospina te danken dat de bezoekers nog vlak voor de rust op gelijke hoogte bleven met de thuisploeg.

Op slag van rust was Ospina toch verslagen. De Colombiaanse sluitpost had, na een reeks knappe reddingen, geen antwoord op een doelpoging van Bakary Koné. De kleine Ivoriaan rondde een fraai opgezette aanval bekwaam af. Het doelpunt brak de ban voor Marseille dat Nice na de pauze verder op achterstand zette en het publiek vermaakte.

Stephane M’Bia verdubbelde vijf minuten na de hervatting de voorsprong door Ospina voor de tweede keer op de avond te passeren. Nice had via Chaouki Ben Saada nog even hoop op de aansluitingstreffer. Maar Marseille-doelman Steve Mandanda, die weinig te doen had, voorkwam succes voor de aanvaller.

Aan de andere kant zag Mandanda de score vervolgens verder oplopen. Mathieu Valbuena bracht de 3-0 op het scorebord en Souleymane Diaware leidde Marseille naar 4-0. Een eretreffer voor Nice via Mamadou Bagayoko deerde de thuisploeg niet meer. L'OM is door de ruime zege de grootste kandidaat voor landstitel.