Whitmarsh: "McLaren moet beter"

Peterselieman

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh is niet blij met waar zijn renstal op dit moment staat. McLaren won met Jenson Button weliswaar de Grand Prix van Australië en bezet het team de tweede plaats in het constructeurskampioenschap, maar de Britse renstal is er nog lang niet.

Red Bull is veel sneller dan McLaren en ook Ferrari lijkt Button en Lewis Hamilton nog voor te kunnen blijven. Toch staat het team er beter voor dan vorig jaar toen het ontwerp van de MP4-24 niet goed was en de renstal in Australië ook nog te maken kreeg met Liegate. "Ondanks dat we de race pace hebben om voorin mee te vechten en we de Australische Grand Prix hebben gewonnen, hebben we nog niet onze eigen hoge verwachtingen waargemaakt in de eerste drie races," zei Whitmarsh.

"Dat klinkt misschien alsof we te zelfkritisch zijn, omdat we toch tweede staan in het constructeurskampioenschap en Jenson en Lewis toch dicht bij de leider in het rijderskampioenschap staan. Maar we willen bij McLaren gewoon altijd op de toppen van ons kunnen presteren," zei de Brit die fouten uit wil sluiten. "Eén van de grootste kwaliteiten van ons team is dat we diepgang hebben. Nadat we een sterk begin van het seizoen hebben gemaakt ben ik ervan overtuigd dat we een nog gevaarlijkere mededinger naar de overwinning zullen zijn in China en bij aanvang van het Europese seizoen."