[P-R] Raboploeg: "Pech en te weinig inhoud"

Peterselieman

De Rabobank-wielerploeg was de grote verliezer in deze editie van Parijs - Roubaix. Het Oranjetricot was aanvankelijk in de wedstrijd voorin te vinden, maar toen de finale echt begon was geen der renners bij de voorsten te vinden, dankzij pech of een gebrek aan inhoud.

Maarten Tjallingii was volgens ploegleider Nico Verhoeven de beste man van de ploeg in koers, maar hij kreeg pech. "Maarten zat goed van voren, maar net op dat moment brak zijn derailleur. Het heeft een minuut of drie geduurd voordat we bij hem waren. We waren wagen achttien. Maarten finisht hier nog in een grote groep, maar als dat niet gebeurt zie ik hem met die groep van Boonen naar de finish rijden." Uiteindelijk kwam Tjallingii op zeven minuten van winnaar Fabian Cancellara in een grote groep over de streep.

Kort achter deze groep zat Sebastiaan Langeveld die ook pech kreeg. "Twee stroken voor het Bos van Wallers moest Sebastian van fiets wisselen. Daarna is hij nooit meer terug kunnen komen in de kop van de wedstrijd. Uiteindelijk heeft hij nog aardig wat renners gepasseerd," zei Verhoeven.

Bij Lars Boom ging het licht op ruim zestig kilometer van de streep uit. "Ik heb vrijdag niet voluit kunnen trainen vanwege een blaasontsteking, maar dat is geen excuus. Ik voelde me op mijn gemak in de koers maar na 200 kilometer was het gedaan." Verhoeven vond het niet erg. "Het is geen schande. Maar we hadden gehoopt dat Lars verder zou zijn. Wat ik vandaag van hem gezien heb, was gewoon goed. Tot 200 kilometer. Intrinsiek laat hij zien dat hij het vermogen heeft met de besten mee te fietsen. Maar zijn motor is nog niet sterk genoeg. Hij heeft nog te weinig inhoud."