Cancellara: "Ik wilde per se de dubbel"

Peterselieman

De Zwister Fabian Cancellara was vanmiddag oppermachtig in de wielerkoers Parijs - Roubaix. De Saxo Bank-renner was de tiende in de historie die een week na de Ronde van Vlaanderen ook de Hel van het Noorden op zijn naam schreef. In een interview na afloop gaf Spartacus aan dat hij deze koers ook omcirkeld had in zijn agenda.

"Ik wilde per se die dubbel, dan schrijf je echt historie," zei Cancellara die met tranen in zijn ogen over de streep kwam. Hij besliste met een vroege demarrage op 50 kilometer van de streep de wedstrijd. "Ik voelde intuïtief aan dat ik moest gaan. Ik wist dat het mogelijk is een lange solo af te ronden. Je moet het moment benutten wanneer ze zich aandient. Andrea Tafi, Franco Ballerini, Eddy Merckx en Johan Museeuw wonnen op dezelfde manier."

Vlak voor de aanval van Cancellara was de andere topfavoriet Tom Boonen met zijn krachten aan het smijten om te proberen de groep uit te dunnen. Spartacus bleef echter rustig. "Je moet je eigen koers rijden, dan heb je de meeste kans op succes," zei de Zwitser die wegsprong op een moment dat Boonen te ver van achteren zat en zo geen kans kreeg om aan te sluiten.