[MotoGP] Stoner op pole in Qatar

Peterselieman

Casey Stoner heeft de eerste poleposition van het MotoGP-seizoen 2010 geclaimd. In Qatar pakte de Australische Ducati-rijder op het circuit van Losail ruim de snelste tijd voor Valentino Rossi en Jorge Lorenzo.

Stoner was met een tijd van 1:55.007 ruim sneller dan de Yamaha's van Rossi en Lorenzo. Op de tweede rij zullen Randy de Puniet, Loris Capirossi en Andrea Dovizioso plaats gaan nemen. Favoriet Dani Pedrosa kwam niet verder dan plaats zeven. Van de debutanten was Hiroshi Aoyama die de training de tiende tijd liet noteren. Hij bleef regerend Superbike-kampioen Ben Spies voor.

In de nieuwe Moto2-klasse zal Tony Elias van poleposition starten. De Spanjaard die rondrijdt met gebroken botten in zijn handen en voeten bleef ik het 41 deelnemers tellende veld met een tijd van 2:01.904 Julian Simon en Stefan Bradl voor.

In de 125cc was het Marc Marquez die in de kwalificatie de snelste tijd liet noteren. De Spanjaard bleef met een tijd van 2:06,651 zijn landgenoten Pol Espargado en Nicolas Terol voor. De enige Nederlander in het veld, Jasper Iwema, reed naar een verdienstelijke twaalfde plaats.