Alves: "Rooney beter dan Ronaldo"

Olga Kroeders

In de aanloop naar El Clásico heeft FC Barcelona-rechtsback Dani Alves nog even de knuppel in het hoenderhok gegooid door te zeggen dat hij Wayne Rooney, sterspeler van Manchester United, een betere speler vindt dan Real Madrid-ster Cristiano Ronaldo.

Alves vindt Lionel Messi onomstotelijk de beste speler ter wereld, maar de Braziliaan zegt daarbij dat hij ook Wayne Rooney een uitzonderlijke, goede speler vindt. "Ik heb echt een zwak voor Rooney...", aldus Alves tegenover The Guardian.

"Hij is beter dan Cristiano Ronaldo, maar Ronaldo maaide hem vorig seizoen het gras voor de voeten weg. Rooney leek wel een linksback. De wedstrijd die hij hier tegen Barcelona in de Champions League speelde - toen Ronaldo een strafschop miste - speelde hij als linksback", zo vervolgde Alves.

"Op dit moment speelt Manchester United als team beter als dat ze voorheen deden, toen Ronaldo er nog speelde. Nu zijn ze net zo goed, of misschien zelfs beter, als dat ze voorheen waren", zo concludeert de Braziliaanse international.