Donk drie wedstrijden geschorst

ChiefBigFoot

Het Sportcomité van de Belgische voetbalbond heeft Ryan Donk van Club Brugge voor vier wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk, nadat hij in de wedstrijd van afgelopen weekend tegen Anderlecht met een rode kaart van het veld werd gestuurd na een overtreding op Kanu. Ook krijgt Donk een geldboete van 1000 euro.

De Nederlandse verdediger was nadrukkelijk aanwezig in de wedstrijd tegen Anderlecht. In de eerste helft maakte hij een eigen doelpunt, in de tweede helft scoorde hij met een spectaculaire omhaal en vervolgens kreeg hij in de blessuretijd een rode kaart van scheidsrechter Gumienny na een vliegende tackle op Kanu. De voormalig speler van AZ was het hier zelfs na het bekijken van de beelden niet mee eens en claimde dat hij overduidelijk de bal speelde.

Club Brugge vreesde voor een lange schorsing nadat het bondsparket geen schorsingsvoorstel deed. Normaal gesproken wil dat zeggen dat een speler rekening mag houden met een schorsing van meer dan vier wedstrijden. Het Sportcomité was het met Donk eens dat hij de bal eerst raakte, maar vond ook dat de tackle gevaarlijk was. Club Brugge kan nog wel in beroep gaan tegen de straf.