Chaos na betaalbug Warhammer Online

Mday

EA is momenteel druk bezig met een klein fiasco: het automatische incassosysteem van Warhammer Online draait door. Er worden overal meldingen gedaan van een overijverig insysteem, waarbij spelers van de MMO voor vele honderden dollars worden gedupeerd. EA heeft gereageerd, maar het kwaad is al geschied.

Warhammer Online, waar je net als elke andere MMO maandelijks voor moet betalen, biedt de mogelijkheid om je creditcard aan je account te koppelen om het bedrag automatisch af te laten schrijven. Daar is op zich niks mis mee, zolang het systeem werkt. In dit geval krijgen (voornamelijk Amerikaanse) spelers te maken met een situatie waarbij in zeer weinig tijd meerdere keren het maandbedrag wordt afgeschreven. Er zijn berichten dat spelers tussen de 500 en 1000 dollar armer zijn; bij sommige banken willen ze voor deze overboekingen ook nog extra kosten in rekening brengen.

 Warhammer Billingprobleem

EA is nu druk bezig dit probleem op te lossen en beloofd ook de gemaakte kosten te zullen vergoeden die banken eventueel geïnd zouden hebben. De eerste berichten van teruggedraaide incasso's druppelen al binnen en EA bericht dat spelers tussen 24 en 36 uur veranderingen moeten zien op hun bankrekening.

Spelers maken zich op voor een strijd, want niet alle banken zijn bereid de kosten terug te betalen. Velen hebben nu geen cent te makken en kunnen bijvoorbeeld de huur niet betalen.

EA/Mythic is momenteel aan het kijken naar een passende 'vergoeding' voor de gedupeerden.