Sutil wil Renaults verslaan

Peterselieman

Adrian Sutil wil in het constructeurskampioenschap met Force India de strijd om plaats vijf aan gaan met Renault. Hoewel het team van Sutil in iedere race in 2010 punten gescoord heeft staat het toch twaalf punten achter Renault, dat deze positie aan de goede resultaten van Robert Kubica te danken heeft.

Toch zegt Sutil zich te kunnen meten met Renault. "De resultaten spreken voor zich," zegt de 27-jarige Duitser tegen Formula1.com. "Renault is momenteel ongeveer een tiende sneller, maar in Maleisië heb ik al laten zien dat ik ze kan bijhouden. We verbeteren ons continue."

Een van de punten waar Force India zich sterk in verbeterd heeft is de kwalificatie. "Het ziet er naar uit dat we het regelmatig tot Q3 kunnen schoppen," zei Sutil die er aan toevoegde dat de bolides nog wel beter moeten starten. In Maleisië resulteerde dit er in dat Sutil voorbij werd gereden door Kubica en hierdoor een plaats verloor. "We moeten ons meer op de start richten en kijken wat er precies gebeurt met de koppeling. De Renaults zijn erg goed in het wegkomen bij de start. Het lukte me nog wel Kubica bij te halen, maar inhalen is een ander verhaal."

Sutil zelf zegt volwassener te zijn geworden. "Het kwartje is gevallen. De goede resultaten helpen daar ook aan mee. Als je zeker bent dat een goed resultaat haalbaar is, heb je ook meer verantwoordelijkheid naar het team toe," zei de Duitser die hoopt dat het team punten blijft pakken. "We kunnen met de grote jongens meedoen. Het is niet makkelijk, maar we moeten elke kans aangrijpen."