Virgin laat Razia enkele vrijdagen rijden

Peterselieman

Luiz Razia zal naar verwachting van Virgin Racing later dit Formule 1-seizoen enkele keren mogen rijden. Momenteel komt de Braziliaan uit in de GP2 Series die deze week een testsessie op het circuit van Barcelona afwerken.

"Nu er geen grote problemen meer zijn met de auto, is het niet echt een probleem meer om mij de baan op te laten gaan. Waarschijnlijk gebeurt het ergens halverwege het seizoen, of misschien wel nadat het GP2-seizoen is afgelopen. Dus dan wordt het waarschijnlijk in Japan of Brazilië," zei Razia tegen GPUpdate. Hij is derde rijder bij de renstal, maar deelt deze positie wel met regerend Formule 2-kampioen Andy Soucek.

Volgens Razia ondervinden de racecoureurs er weinig hinder van als ze een sessie missen. "Tijdens de eerste sessie op vrijdag rijden ze toch niet zoveel, omdat ze maar één setje banden tijdens die training gebruiken. De racerijders zullen er dus niet veel last van hebben. Misschien Lucas (Di Grassi, red.) iets meer, omdat hij nog niet alle circuits kent. Maar voor Timo (Glock, red.) zal het niet zo'n groot probleem zijn. Hij heeft al twee jaar ervaring in de Formule 1 en kent alle banen. Voor het team maakt het volgens mij ook niet uit. Andy en ik kunnen dezelfde dingen net zo goed testen als Timo en Lucas."