Oud-medewerker Ferrari Stepney voor de rechter

Marjo (Muck)

Nigel Stepney, voormalig werknemer bij Ferrari, moet op 12 mei voor de rechtbank in Sassuolo verschijnen, zo meldt de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport.

Stepney wordt ervan verdacht sabotage te hebben gepleegd aan de auto's van Ferrari. Vlak voor de Grand Prix van Monaco in 2007 werd in de brandstoftanks van Kimi Raikkonen en Felipe Massa een wit poeder ontdekt, dat een paar dagen later ook in de broekzakken van Stepney werd aangetroffen tijdens een huiszoeking. De stof zou kunnen leiden tot motorschade volgens deskundigen.

Ook speelde de voormalig teammanger vertrouwelijke informatie van Ferrari door naar McLaren. Mike Coughlan, hoofdontwerper bij McLaren, zou Stepney hierbij geholpen hebben. McLaren kreeg van de FIA een boete van 100 miljoen dollar en werd uitgesloten van het constructeurskampioenschap vanwege deze kwestie.

Zowel Stepney als Coughlan werden door hun werkgevers op straat gezet. De aanklachten tegen McLaren-medewerkers Coughlan, Paddy Lowe, Jonathan Neale en Rob Taylor kwamen te vervallen. Hier stond een zogenaamd 'nolo contendre' tegenover, wat inhoudt dat het viertal de beschuldiging erkent en er geen reden is om de aanklacht aan te vechten. Wel moesten zij allevier een geldboete betalen.