Ferguson slechte verliezer

Peterselieman

Sir Alex Ferguson heeft zich na afloop van het Champions Leauge-duel tussen Manchester United tegen Bayern München een slechte verliezer getoond. De Schot zag zijn ploeg op basis van het uitresultaat uitgeschakeld worden door de Duitsers en beschuldigde de ploeg van Louis van Gaal na afloop van intimidatie van de scheidsrechter.

"Typerend voor Duitsers," zei Ferguson die in de 50e minuut Manchester met tien man zag komen te staan na de tweede gele kaart voor de Braziliaan Rafael da Silva. "Hij is een jonge vent en hij toonde gebrek aan ervaring. Maar de spelers van Bayern hebben hem eraf gekregen. Ze liepen steeds naar de scheidsrechter om zich te beklagen en die werd daardoor beïnvloed. Dat valt niet te ontkennen."

Van Gaal was niet te spreken over de woorden van zijn collega. "Ik dacht dat Engeland een land was waar sportiviteit heerste. Maar ik vind dit geen sportieve reactie van Sir Alex. Elke speler is zelf verantwoordelijk voor de gele kaarten die hij krijgt. Ik denk dat Sir Alex dit heeft gezegd in zijn teleurstelling over de uitschakeling."