Durango wil in 2011 naar Formule 1

Peterselieman

Gisteravond heeft Durango bekendgemaakt volgend jaar de sprong naar de Formule 1 te willen wagen. Het GP2-team kwam vorig seizoen in de financiële problemen, maar met behulp van nieuwe geldschieters denkt het de sprong naar de Formule 1 volgend jaar wel te kunnen maken.

De crash van Stefano Coletti in Eau Rouge in de GP2 Main Series vorig jaar betekende voor Durango dat het team het seizoen met één bolide af moest maken en door de financiële problemen heeft het zowel de GP2 Asia Series als de Main Series voor dit jaar moeten laten schieten. "Vorig jaar zijn er veel verkeerde dingen gebeurd, maar we hebben ons best gedaan om nieuwe partners voor onze activiteiten te vinden," zei teambaas Ivone Pinton die meldt dat de moeilijke tijden voorbij zijn.

"Het werd al snel duidelijk dat die interesse makkelijker te vinden was met een Formule 1-project en ik kan zeggen dat we nu al de steun hebben van twee grote partijen. We blijven met beide benen op de grond, maar nadat we jaren lang jonge coureurs hebben opgeleid, is voor Durango de tijd gekomen om de Formule 1 in te gaan," zei de Italiaan.

Durango trok zich voor dit jaar terug uit de Superleague Formula waar het de teams Atlético Madrid en Flamengo zou gaan beheren, maar vlak voor het eerste weekend in Silverstone werd bekend dat Team Alpha deze taak op zich zou nemen. Wat de reden hiervoor is, is onbekend.