Voormalig bondscoach niet positief over Ivoorkust

ChiefBigFoot

De voormalige bondscoach van Ivoorkust, Vahid Halilhodzic, denkt dat Ivoorkust niet ver zal komen op het aanstaande WK voetbal. Halilhodzic is namelijk van mening dat het Ivoriaanse team geen eenheid vormt.

"Ik zou zeggen dat Ivoorkust geweldige spelers heeft, maar geen team is," vertelde de Bosniër gisteren in de Ivoriaanse krant Le Patriote. "Sommige spelers willen niet met elkaar samenwerken." Ook denkt de coach niet dat zijn opvolger, de Zweed Sven-Göran Eriksson, de problemen voor het WK nog op kan lossen. "Dat is bijna onmogelijk, want hij kan alleen in de twintig dagen voorafgaand aan het WK met de spelers werken."

Halilhodzic denkt dat hij zelf wel voor een oplossing had kunnen zorgen, nadat Ivoorkust in de kwartfinale van de Afrika Cup van Algerije verloor. "Ik ben er van overtuigd dat ik de problemen had kunnen oplossen in de drie tot vier maanden," stelt hij. "De nederlaag tegen Algerije had positief kunnen uitwerken, omdat het nu voor iedereen duidelijk was dat er spanningen waren."