Adelaar betreurt gang van zaken

Sjors (Sj0rSz)

Frans Adelaar is niet blij met de manier waarop hij is ontslagen door Sparta Rotterdam. De clubleiding besloot al voor de wedstrijd tegen sc Heerenveen dat er geen andere oplossing was dan het ontslaan van Adelaar, maar meldde dit pas achteraf aan de hoofdtrainer.

Adelaar kon deze handelswijze niet waarderen: "Zaterdag na de wedstrijd in Heerenveen werd ik op het stadion ontboden, waar me om half drie 's nachts werd medegedeeld dat het voorbij was", reageert de trainer in Voetbal International.

Aad de Mos werd direct na het ontslag van Adelaar gecontracteerd als nieuwe trainer van Sparta. Zondag stond De Mos al met de spelersgroep op het trainingsveld. Vreemd, volgens Adelaar. Zeker omdat Sparta zaterdagmiddag al tot een akkoord kwam met De Mos. "Als dan enkele uren later al de training wordt geleid door een andere trainer, krijg je daar wel een vreemd gevoel bij. Dat zou betekenen dat ik 's middags al ontslagen was, maar dat ze me niet hebben verteld en me die wedstrijd nog hebben laten doen."

"Dat is op z'n zachtst gezegd niet chic", aldus Adelaar, die de laatste weken al wel de nodige geluiden had opgevangen dat zijn laatste dag als Sparta-coach naderde. Sparta vecht nog tegen een plek om de nacompetitie. De ploeg staat nog wel veilig, maar heeft slechts één punt meer dan de nummer zestien, ADO Den Haag.