'Willis verruilt HRT voor Force India'

Peterselieman

Geoff Willis lijkt Hispania Racing te gaan verruilen voor Force India. De technisch directeur wordt momenteel ingehuurd door de Spaanse renstal om alles op poten te zetten samen met teambaas Colin Kolles, maar heeft al laten doorschemeren dat hij verre van tevreden is over de door Dallara geleverde bolide en overweegt daarom op te stappen.

Willis werkte in het verleden onder meer voor Williams, BAR en Red Bull. Bij dat laatste team vertrok hij vorig jaar plotseling. Bij HRT moest de ingehuurde Willis er voor zorgen dat het team in Bahrein op de grid kwam en dat de betrouwbaarheid er kwam. Daarin is hij geslaagd, maar voor de rest is het er volgens hem een puinhoop. "De auto voldoet bij lange na niet aan de eisen van de moderne Formule 1. Zowel op het gebied van productie, ontwerp als ontwikkeling worden zaken over het hoofd gezien die vanzelfsprekend zouden moeten zijn," zei hij tegen Motorsport Total.

Omdat hij slechts freelancer is kan hij snel de overstap naar een ander team maken. Force India ziet in Willis de ideale opvolger van James Key die begin dit jaar naar Sauber vertrok. De functie van technisch directeur wordt bij het Indiase team momenteel nog door Mark Smith vervuld.