Gratis versie Tiger Woods gelanceerd

Bram (BramPowert)

Electronic Arts heeft dinsdag het gratis golfspel Tiger Woods PGA Tour Online gelanceerd. De game is volledig te spelen in de webbrowser en vereist geen installatie. Tiger Woods PGA Tour Online moet gamers een toegankelijke manier bieden om geavanceerde golfgames te spelen.

Gamers kunnen de game gratis spelen, maar kunnen ook lid worden om gebruik te maken van allerlei extra's. Zo krijgen leden toegang tot meer banen en voorwerpen om hun personage te personaliseren. Er zijn maand- en jaarabonnementen, en tevens zijn er extra punten beschikbaar die spelers kunnen kopen om op bepaalde banen te spelen.

De gratis versie van Tiger Woods PGA Tour Online bevat twee van de tien beschikbare banen, en spelers kunnen hun ervaringspunten of in-game geld inruilen voor nieuwe kleding en clubs.

Peter Moore van EA Sports heeft eerder dit jaar al uitgelegd waarom Electronic Arts kiest voor een gratis versie van een game dat je normaliter moet kopen. "Ik weet dat we gaan proberen om de gratis banen te wisselen, maar er komt een moment dat het tijd wordt om je portemonnee te trekken. Maar ik vind het ons doel om te zorgen dat de prijs geen probleem is. In de toekomst komen we wellicht met andere manieren om geld te verdienen, misschien met advertenties. Op dit moment denken we echter dat we spelers kunnen binden aan de game door ze gratis te laten spelen, om ze in een later stadium te laten betalen middels een abonnement of micro-transacties."

De game is hier te spelen.

Gratis versie Tiger Woods gelanceerd