Ron Gilbert verlaat Hothead Games

Redactie

Ron Gilbert heeft Hothead Games verlaten. Op zijn eigen Grumpy Gamer blog vertelt Gilbert dat hij twee jaar geleden bij Hothead kwam om van DeathSpank het meest geweldige spel ooit te maken en een Nobelprijs te winnen. Of hem dit gaat lukken zullen we snel zien.

De creatieve en technische ontwikkelingsprocessen van het actie-avontuur DeathSpank'zijn afgerond. De game hoeft nu alleen nog maar gekeurd te worden door Microsoft, Sony en de keuringsdiensten voor leeftijdsaanduidingen.

Ron Gilbert is vooral bekend door zijn werk aan Monkey Island en Maniac Mansion. Ondertussen werkte hij ook aan twee downloadbare Penny Arcade Adventures. Deze serie werd echter stilgelegd door de tegenvallende verkopen. Gilbert kon toen al zijn energie stoppen in de productie van DeathSpank.

Wat Ron Gilbert nu voor een game zal ontwikkelen, is niet bekend. De komende tijd zal hij PR-werkzaamheden doen voor uitgever EA Partners, Hothead Games en zijn game DeathSpank. Daarna zou hij zich wellicht kunnen voegen bij zijn oude vrienden van Telltale Games. Bij Telltale zoekt men namelijk een leidinggevende designer.

Ron Gilbert verlaat Hothead Games
Ron Gilbert verlaat Hothead Games (Foto: Novum)