Schumi 'stil' GPDA-lid

Peterselieman

Michael Schumacher is teruggekomen op zijn beslissing om geen lid te worden van de Grand Prix Drivers' Association. De organisatie komt op voor de belangen van de Formule 1-coureurs en kent dit jaar Nick Heidfeld als voorzitter. Schumi zal zich ondanks zijn hernieuwd lidmaatschap nergens mee gaan bemoeien.

Volgens de geruchten kan Schumacher niet opschieten met voormalig GPDA-voorzitter Pedro de la Rosa die het de Duitser nog steeds kwalijk neemt dat hij in 2006 zijn Ferrari in Monaco in Rascasse parkeerde om zo de poleposition te pakken. De Spanjaard verliet daarop de GPDA, maar werd weer lid nadat Schumacher de sport verliet. Naar verluidt heeft het eerder niet lid worden van Schumi met deze zaak te maken.

De manager van de Duitser Sabine Kehm bevestigde het nieuws vandaag. "Michael heeft altijd het werk van de GPDA ondersteund, waarvan vele jaren als directeur. Na zijn pensioen is zijn werk succesvol overgenomen door jongere coureurs en Michael wilde eerst niet weer lid worden, omdat hij er niet meer betrokken bij wilde zijn. Na nagedacht te hebben en gesproken te hebben met vooral Felipe Massa heeft hij zijn eerdere besluit heroverwogen en zal hij 'stil' lid zijn."