Maassen: "Gesink rijdt geweldig goed"

Frank (franklop)

Rabobank rijdt vooralsnog opvallend mee in de Ronde van het Baskenland. Sprinter Oscar Freire werd al twee keer tweede en renners Paul Martens en Robert Gesink laten zich goed van voren zien. Ploegleider Frans Maassen is dan ook tevreden, maar hij is er nog niet uit of er vandaag ook voor Freire gereden zal worden.

"De ploeg kan dit natuurlijk niet blijven doen," aldus Maassen op Rabosport.nl. "We willen graag een rit winnen, maar het klassement is voor ons toch het belangrijkste. De ploeg kan geen twee heren blijven dienen, dat is duidelijk."

"Nou is Oscar wel een type sprinter, die zijn eigen weg ook wel vindt, maar je hebt een ploeg nodig om de boel te controleren en dat zal woensdag net zo moeilijk worden als vandaag. We zullen harde keuzes moeten maken, maar misschien vinden we nog bondgenoten."

Dat Freire goed in vorm is dat was de afgelopen weken wel duidelijk. Maar ook Gesink lijkt goed in vorm te raken volgens Maassen. "Robert Gesink rijdt geweldig goed. Dat konden we maandag op de voorlaatste klim zien, waar hij een hele sterke indruk maakte. Maar ook gisteren. In de slotkilometer neemt hij het zekere voor het onzekere, want het was een zwaar laatste stuk. Het peloton kon breken. Maar hij sprint knap met de eerste mannen mee."