De Ruiter: "Leo heeft recht op zijn eigen mening"

Olga Kroeders

Nol de Ruiter had niet verwacht dat er zoveel ophef zou ontstaan over zijn boek NOL. Daarin heeft hij stevige kritiek op Leo Beenhakker, bondscoach van Oranje op het WK in 1990.

De Ruiter zegt tegen het ANP dat hij de boze reactie van Beenhakker kan begrijpen. "Leo heeft recht op zijn eigen mening. Hij heeft die netjes verwoord. Ach, waar hebben we het verder over. Morgen is iedereen dit boek al weer vergeten en kan ik op mijn oude dag weer rustig gaan vissen."

In zijn boek is De Ruiter, die tijdens het WK assistent van Don Leo was, meedogenloos. "Leo kan ontzettend goed toneelspelen. Maar de besprekingen hebben totaal geen inhoud, de trainingen zijn niet voorbereid en stellen niets voor. De organisatie is slecht", schrijft hij in een van de passages uit zijn dagboek.

"Leo is echt super publiciteitsgeil. Daarbij heeft hij weinig fatsoensnormen, wat terug te zien is bij de Ajax-spelers. Die gedragen zich duidelijk onbeschofter dan de rest (Wouters is een uitzondering). Vanavond komen de vrouwen slapen. Leo bemoeit zich nergens mee, hij is bang voor de spelers."