iPad lanceert succesvol in de VS

Fabian (Pannenkoek3000)

Zaterdag is het nieuwe technologische snufje van Apple, de iPad, gelanceerd in de Verenigde Staten. Steve Jobs, topman van het computerbedrijf, spreekt van een hit, zo schrijft de technologische website Develop.

Op de eerste dag dat de iPad in de verkoop ging, zijn er zo'n 300 duizend exemplaren van het apparaat verkocht. Hiermee ligt het aantal iets lager dan de 500 duizend zoals door analisten voorspeld. "Het voelt geweldig dat de iPad nu op de markt is. We verwachten dat het een 'spelbreker' zal worden", zegt Steve Jobs.

Jobs vulde deze stelling aan met cijfers. Binnen een paar uur na de lancering waren er per geregistreerde iPad zo'n drie programma's verkocht en iets minder dan één e-book. De iPad is in zekere zin een vergrote versie van de iPhone, met daarbij de mogelijkheid om spreadsheets, presentaties en teksten te maken. Daarnaast mist de iPad een telefoonfunctie. De iPad wordt gezien als een mix van de iPhone, een laptop en de Playstation Portable.

Wanneer de iPad in Europa uitkomt, is nog niet bekend. Geruchten doen de ronde dat het apparaat op 24 april uit zal komen in het Verenigd Koninkrijk, en wellicht dus ook in de rest van Europa.

iPad lanceert succesvol in de VS