Michelin: "Nog geen beslissing over terugkeer in F1"

Peterselieman

Michelin heeft naar eigen zeggen nog geen besluit genomen over de terugkeer in de Formule 1. Vorige week doken voor aanvang van de Grand Prix van Maleisië verhalen op dat de Franse bandenfabrikant in vergevorderde onderhandelingen met de FIA zou zijn om op het hoogste niveau terug te keren.

Michelin verliet eind 2006 de Formule 1 na een bandenoorlog met Bridgestone. Destijds gebeurde dit vanwege de regel dat er vanaf 2008 nog slechts één bandenleverancier in de sport toegestaan was. Nu ook het Japanse merk de stekker er uit trekt heeft Michelin wel oren naar een terugkeer, maar dan wel onder de voorwaarden die het bedrijf stelt. Zo zou er een tweede bandenleverancier bij moeten komen, de achterwielen in diameter van dertien naar achttien inch moeten gaan en wil het Franse bedrijf betaald worden voor haar terugkeer.

"We hebben nog een beslissing genomen," zo laat het bedrijf in Le Figaro optekenen. "We volgen de veranderingen in de regels op de voet, wetende dat we dat we de technologische kwaliteiten van onze producten promoten en het milieu respecteren."