[NBA] Oklahoma via Dallas naar play-offs

Olga Kroeders

Oklahoma City Thunder heeft voor het eerst de play-offs in de NBA gehaald. In het tweede seizoen sinds de Seattle Supersonics naar Oklahoma verhuisden, werd het naseizoen met een 121-116 zege bij Dallas Mavericks veiliggesteld. Kevin Durant scoorde 23 punten voor de bezoekers, Jeff Green maakte er 22.

Met Oklahoma City Thunder zijn de play-off-plaatsen in de Western Conference verdeeld. Ook Los Angeles Lakers, Dallas Mavericks, Denver Nuggets, Utah Jazz, Phoenix Suns, San Antonio Spurs en Portland Trail Blazers gaan strijden om de titel in het westen.

In de Eastern Conference zijn er nog vijf ploegen in de race voor de laatste vier plaatsen. Chicago Bulls staat negende, maar de ploeg won gisteren van nummer zeven Charlotte Bobcats. De Bobcats stonden in het derde kwart twaalf punten achter, maar bogen dat om naar een kleine voorsprong. Toen was het weer de beurt aan de Bulls, die met 96-88 de zege pakten.

Voor Miami Heat kwam de spanning pas na de 97-84 zege bij Minnesota Timberwolves. Op de terugvlucht van de ploeg moest het vliegtuig een noodlanding in Chicago maken. Een boordingenieur was als gevolg van diabetes in een coma geraakt.


Overige uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
Philadelphia 76ers Toronto Raptors 123-128
Atlanta Hawks Detroit Pistons 91-85
New Jersey Nets New Orleans Hornets 115-87
Milwaukee Bucks Phoenix Suns 107-98
Denver Nuggets Los Angeles Clippers 98-90
Sacramento Kings Portland Trail Blazers 97-98