Vieri: "Inter moet titel 2005/2006 inleveren"

Peterselieman

Christian Vieri, voormalig sterspeler van onder meer Internazionale, heeft de aanklagers van de Italiaanse voetbalbond verzocht om Inter het landskampioenschap van 2005/2006 te ontzeggen.

Volgens de Italiaanse krant La Republicca baseert de aanklacht van Vieri op zijn bewering dat hij een slachtoffer van spionage is geworden. Vieri beschuldigt Inter ervan hem te hebben bespioneerd. In deze situatie is ook een zaak verwikkeld waarin Inter en telecommunicatiebedrijf Telecom Italia zijn aangeklaagd.

Omdat Juventus in het seizoen 2005/2006 gestraft werd wegens het Calciopoli-schandaal, werd Inter kampioen. Mocht de uitkomst van de aanklacht van Vieri tegen Inter in het voordeel van de voormalige speler zijn, dan is de kans groot dat de titel van het seizoen 2005/2006 uiteindelijk naar AS Roma gaat.

Vieri, die wordt bijgestaan door advocaat Daniele Buongiorno, zegt dat Inter artikel 18 van de Code van Rechten binnen de Sport heeft geschonden. Dit artikel geeft weer dat schending van de statuten of federale regels door een club zullen leiden tot het niet-toekennen of ontkrachten van een kampioensstatus in Italië.