[NBA] Orlando Magic in vorm voor playoffs

Olga Kroeders

De basketballers van Orlando Magic zijn klaar voor de naderende playoffs in de Amerikaanse profcompetitie NBA. De ploeg rondom vedette Dwight Howard won met duidelijke cijfers van Dallas Mavericks: 97-82.

Het betekende de veertiende overwinning in de laatste zestien wedstrijden voor de nummer twee van de Eastern Conference. "We beginnen te pieken, dat is goed met het oog op de playoffs", concludeerd Howard, die met 17 punten en 20 rebounds zoals gebruikelijk een groot aandeel had in de score. "Ik wil de titel pakken en om dat te bereiken moeten we zo blijven presteren."

Zijn ploeggenoot Mickael Pietrus was met 24 punten (waaronder zes driepunters) de beste schutter bij de ploeg uit Orlando. Bij de Mavericks kwam de Duitse forward Dirk Nowitzki ook tot 24 punten. Hij kreeg verder weinig steun van zijn ploeggenoten, waardoor de thuisclub zakte naar de derde plek in de Western Conference.

Denver Nuggets zegevierde met 109-92 bij Portland Trailblazers. De Nuggets noteerden tegen Portland hun tweede winst in de afgelopen zeven wedstrijden. De ploeg daalde door de slechte serie van de tweede naar de vijfde plaats in de Western Conference. Orlando blijft tweede staan in het oosten.