Omniworld wordt Almere City FC

Peterselieman

FC Omniworld heeft al voor de tweede maal binnen een paar weken tijd voor een andere naam gekozen. De club wilde aanvankelijk de naam AFC Almere City gaan gebruiken, maar deze naam stuitte op veel bezwaren van supporters. Daarom is nu voor de naam Almere City FC gekozen.

"Het zijn vooral de jongere supporters die moeite hebben met de afkorting AFCA. Die is gelijk aan de naam van een supportersgroep van Ajax. Onze supporters willen daar niet mee worden vergeleken," zei de voorzitter van de Raad van Commissarissen van Omniworld René ter Borgh vandaag.

Volgens hem heeft de nieuwe naamswijziging niets te maken met de druk die de supporters op het bestuur uitgeoefend hebben. "Ze hebben steekhoudende argumenten. Als je dan niet meer wilt veranderen, dan vind ik dat arrogant en niet de manier waarop we dingen moeten doen. We hebben ons daar in eerste instantie in vergist," vervolgt hij. "Wij zijn er van overtuigd dat dit goed is en verwachten geen problemen meer. Dit wordt volgens ons namelijk breed gedragen."