Bodde neemt voorbeeld aan succesvolle rentree Vlaar

ChiefBigFoot

Een onwillige knie houdt Ferrie Bodde al lange tijd aan de kant. De middenvelder van Swansea City is echter optimistisch gestemd met dank aan chirurg Rien Heijboer. Bodde ziet de toekomst positief tegemoet en neemt een voorbeeld aan de terugkeer van Ron Vlaar.

Bodde kende een zware periode nadat hij in februari, na een kortstondige terugkeer van een knieblessure, opnieuw zwaargeblesseerd raakte. "Natuurlijk was ik bang dat mijn carrière voorbij was," vertelde de oud-speler van ADO in Western Mail. "Ik maakte me zorgen of ik nog terug kon komen. Je moet erop vertrouwen en erin geloven dat het het kan, maar dan kon ik niet."

Na de behandeling van kniespecialist Heijboer is Bodde echter weer goedgemutst over zijn herstel. "Ik vertelde hem dat ik vreesde voor mijn carrière. Hij vertelde mij direct dat dat complete onzin was. Ik ben tegenwoordig erg positief gestemd. Hij vertelde me dat ik helemaal kan herstellen en ook op mijn oude niveau kan terugkeren. Ik ben nog maar 27 jaar en dit is pas mijn tweede knieoperatie."

Bij zijn terugkeer richting het veld neemt Bodde in ogenschouw hoe Vlaar terugkeerde. "Een andere Nederlandse voetballer, Ron Vlaar, had dezelfde blessure drie keer," aldus de Delftenaar in het Welshe dagblad. "Hij zit nu bij het Nederlands elftal en speelt zijn beste voetbal van zijn carrière. Ik ben echt optimistisch, omdat Heijboer me heeft doen geloven dat ik terug kom."