FC Twente gaat Arnautovic aan contract houden

Gerard (RedFever007)

Marko Arnautovic en FC Twente liggen nog altijd met elkaar in de clinch over het vervolg van de carrière van de speler. FC Twente wil de aanvaller aan zijn contract houden en hem terug halen naar Enschede. Helaas voor Twente ziet de speler zelf dat helemaal niet zitten.

Momenteel wordt de 20-jarige verhuurd aan Internazionale. De Italiaanse club heeft al laten doorschemeren niet met Arnautovic verder te willen. In het huurcontract is bepaald dat Arnautovic minimaal zeven wedstrijden moet spelen voor Inter waarin hij minimaal een half uur in actie komt. Hierna zal de spits in dienst treden bij de Italiaanse club. Tot op heden is slechts tweemaal aan deze voorwaarde voldaan. De kans dat Internazionale Arnautovic over wil nemen is echter gering omdat men geen toekomst voor hem ziet in Milaan. Dat zou dan betekenen dat Arnautovic weer terug moet naar FC Twente, iets waar hij zelf niet op zit te wachten.

In Sportweek laat Joop Munsterman echter weten dat Arnautovic hoe dan ook terug zal keren in Enschede. “Marko is verhuurd aan Inter en komt na afloop van het seizoen terug. En hij roept dat hij dat niet wil, maar wat moet-ie dan? Hij is van ons, hij staat hier onder contract, dus als hij niet terugkeert, is hij een persona non-grata. Voetbalt hij niet. Nergens, dus, voor de rest van zijn leven. Dat beseft hij geloof ik zelf nog niet helemaal, ” aldus de voorzitter.

Rob Groener, de zaakwaarnemer van Arnautovic, zegt over de kwestie het volgende: “Het boek Twente is voor hem gesloten. Er is al een heleboel belangstelling voor Marko, onder meer uit Engeland en Duitsland. Hier en daar is al wat concreet, maar ik durf niet te zeggen hoe lang het nog zal duren voordat hij een nieuwe club vindt. Ik heb er niet zo veel twijfels over dat het zover komt.” De kans dat Arnautovic overigens in Italië blijft is vrijwel uitgesloten.  Groener:  “Dat land is hem niet zo goed bevallen. Daar zijn een heleboel redenen voor, waarover ik niet zal uitwijden.”