Wirth betaalt aanpassingen aan Virgin-bolide

Peterselieman

Wirth Researches zal de aanpassingen betalen die Virgin Racing moet doen aan het chassis nu bekend is geworden dat de brandstoftank van de bolide te klein gebleken is. Voor de Grand Prix van Spanje in Barcelona verwacht Wirth dat de aanpassingen gereed zijn. Hierdoor moet Virgin in Maleisië en China nog met het probleem racen.

De ontwerper vindt dat zijn bedrijf Virgin een auto moet leveren die het eind van de race kan halen en dat het daarom voor de extra kosten op moet draaien. "Wij zijn de leverancier van het chassis. Het heeft niets te doen met de motor- of brandstofleverancier. Dat betekent dat we het voor het team oplossen. We brengen dit het team niet in rekening. Het is onze taak om auto's te leveren die een Grand Prix uit kunnen rijden," zei Wirth tegen Autosport.

"Wij zijn het, het is geen probleem van het team. Wij verrichten op dit moment niet goed werk in de kwalifciatie en in het oppikken van alle brandstof. We hebben de vrijheid om met veel brandstof te rijden. Dat heeft niets met volume van de brandstof te maken. Wat ik probeer te zeggen is dat zelfs als we de laatste druppel er uit persen we een probleem hebben," zei de ontwerper die meldde dat Virgin alleen met gebruik van technieken uit de sportscars een race uit kan rijden. Dit is echter niet wat het team wil.