Pozzato: "Ik ben klaar voor de confrontatie"

Olga Kroeders

Aankomend weekend wordt de Ronde van Vlaanderen verreden. Filippo Pozzato zegt in een vooruitblik op de voorjaarsklassieker dat hij ervan overtuigd is dat hij zondag Tom Boonen het vuur aan de schenen kan leggen.

In de E3 Prijs afgelopen zaterdag legde de Italiaan van het team van Katusha het nog af tegen Boonen, Cancellara en Flecha. "Ik ben klaar voor de confrontatie met de heren die me een paar dagen geleden nog te pakken namen. De uitslag en de tactiek waren er niet in de E3-Prijs, maar de benen wel. Op de Paterberg liet ik me te ver naar achter kwakken in het gedrum, zodat ik niet kon antwoorden op de versnelling van Boonen. Mijn eigen schuld. Puur op frustratie won ik nadien de sprint voor de vierde plaats," aldus Pozzato tegenover Het Nieuwsblad.

Pozzato bestrijdt dat hij een zwakke ploeg om zich heen heeft. "Ik heb een mooie ploeg, ook voor de Ronde van Vlaanderen. Vorig jaar was een geblesseerde Stijn Vandenbergh er niet bij en zocht Sergei Ivanov nog naar zijn allerbeste conditie. Als iedereen op zijn best is, zal ik zondag niet alleen zijn, wees maar gerust."