Inter wil meteen afstand nemen van CSKA

Olga Kroeders

Internazionale is er vanavond veel aan gelegen al in de eerste wedstrijd tegen CSKA Moskou in de kwartfinale van de Champions League afstand te nemen. Coach José Mourinho vreest de return op het kunstgras in de Russische hoofdstad.

Ook is hij doordrongen van de stille kracht van de Moskovieten, onder wie het van VVV-Venlo overgenomen geheime wapen Keisuke Honda. Het is overigens onzeker of de Japanner in Milaan kan starten. Hij heeft last van een enkelblessure. Mourinho heeft een fitte selectie, inclusief zijn geliefde Nederlandse spelbepaler Wesley Sneijder en de Kameroense afmaker Samuel Eto'o. Lucio en Thiago Motta zijn echter geschorst. Dat staat Walter Samuel, Maicon en Javier Zanetti ook te wachten als ze opnieuw geel krijgen.Bij CSKA staan vijf spelers op scherp, onder wie Mark Gonzalez en Milos Krasic.

Een mooier affiche hangt in Londen: Arsenal - FC Barcelona. Het had de finale kunnen zijn, bovendien tussen teams die aanvallend voetbal propageren. Volgens trainer Arsène Wenger hoeft zijn team de Spaanse furie niet te vrezen in het Emirates Stadium. "Geloof in onszelf en wilskracht kunnen het verschil maken", zei de Fransman aan de vooravond van de topper.

Veel zal afhangen van de inzetbaarheid van Cesc Fàbregas. De belangrijke Spanjaard is nog niet helemaal hersteld van de lichte kniekwetsuur die hij zaterdag opliep tegen Birmingham City. Adrei Arshavin, Abou Diaby en William Gallas hebben gisteren voluit meegetraind. Bij Barcelona is het meedoen van Gerard Picqué (knie) twijfelachtig. Andres Iniesta (dij) en Eric Abidal (lies) ontbreken zeker.