Alonso: "Ik had mogelijk kunnen winnen"

Peterselieman

Kampioenschapsleider Fernando Alonso is van mening dat hij gisteren de Grand Prix van Australië op zijn naam had kunnen schrijven. De Spanjaard eindigde in zijn tweede Formule 1-race uiteindelijk op plaats vier, net achter zijn teamgenoot Felipe Massa. Toch is de Spanjaard niet ontevreden over het resultaat.

Alonso begon van plaats drie, maar zakte door een spin terug naar de laatste plaats. Een indrukwekkende inhaalrace strandde op de achtervleugel van Massa. "Ik reed op plaats 22 en dacht op dat moment niet aan mijn teamgenoot. Ik dacht aan het behalen van punten, hoewel ik er niet van overtuigd was dat ik het zou redden. Op de intermediates was ik twee seconden per ronde sneller dan de rest omdat ik risico's nam. Ik dacht of ik crash of ik pak mijn plaats terug, ik viel maximaal aan," zei de Spanjaard.

"De auto was perfect en nu ik de race en de rest analyseer denk ik dat ik mogelijk had kunnen winnen. De auto was zoveel sneller dan die van de anderen. Ik ben erg blij met en heb veel vertrouwen in de auto. Ik geef er de voorkeur aan om saai vooraan te rijden, maar dit was zeer interessant," zei Alonso die het terecht vond dat Massa hem niet voorbij liet. "We racen ook als teamgenoten tegen elkaar. Toen ik achter Felipe kwam te zitten waren mijn banden niet meer in goede conditie omdat ik in het begin veel gegeven heb, meer zat er niet in. Ik richtte me meer op Hamilton en Webber die van achteren kwamen in plaats van het aanvallen van Felipe en Robert. Ik was blij met plaats vier en bleef daarop rijden."