Paauwe over nederlaag: "Was weer typisch PSV"

Olga Kroeders

VVV-Venlo had gisteren de ambitie om het PSV erg lastig te maken in De Koel. Maar de Eindhovenaren zegevierden uiteindelijk vrij gemakkelijk in Limburg (2-4). VVV-verdediger Patrick Paauwe was teleurgesteld over het verlies, maar zag een vertrouwd beeld bij PSV.

De efficiëntie waarmee de Eindhovenaren zich verzekerden van de drie punten is volgens Paauwe kenmerkend voor het spel van de bezoekers. "Zij krijgen twee kansen in de eerste helft en weten hem dan twee keer binnen te prikken", sprak de oud-Feyenoorder na afloop tegenover de camera's van Eredivisie Live.

"Wij krijgen zelfs een aantal goede mogelijkheden om de 1-0 te maken, dan krijgen zij het moeilijk", aldus Paauwe, die zijn ploeg met name in de eerste helft goed partij zag bieden aan PSV. Ruud Boymans kreeg een aantal goede kansen om te scoren. Maar de aanvaller miste een aantal grote mogelijkheden.

Paauwe had gehoopt op een stunt in De Koel. De tweede treffer van Otman Bakkal was echter de knock-out voor VVV. "Het was een gelijkopgaande strijd. Na de 1-3 dacht ik dat wij nog voor een stunt konden zorgen. Maar toen zij zo snel de 1-4 erin legde, was het gewoon over."