E3-prijs prooi voor Cancellara

JJdJ1984

Fabian Cancellara heeft de E3-prijs op zijn naam weten te schrijven. In de slotfkilometer fietste de Zwitser weg bij de Belg Tom Boonen en de Spanjaard Juan Antonio Flecha.

In het eerste uur van de koers wisten 24 renners te ontsnappen. Zij kregen van het peloton een maximale voorsprong van twee minuten. Op de Eikenberg en de Stationberg scheurde de eerste groep aan flarden. Rosseler trok er flink aan en werd enkel gevolgd door Vantomme, Tjallingi en Klostergaard.

Op de Taaienberg kwam Tom Boonen met zijn bijna traditionele demarage. Met een flinke ruk bracht hij het peloton bij de gelosten uit de kopgroep, maar hield daarna in. Op de Paterberg en de Oude Kwarermont kwam de koers helemaal tot ontploffing. Opnieuw was het Boonen die het vuur op wist te stoken. Alleen Cancellara en Flecha wisten de Belg nog te volgen.

Filippo Pozzato had de slag gemist en probeerde nog een achtervolging in te zetten maar deze resulteerde uiteindelijk in niets. Cancellara plaatste daarna in de slotkilometer de beslissende demarrage. Boonen probeerde daarna nog de Zwitser te achterhalen maar dat leidde tot niets.