Rosberg: "Het kan beter"

Jeffrey

Het tempo wat Red Bull en Ferrari momenteel aanhouden is voor Mercedes GP niet bij te benen. Rosberg was daarom ook niet blij met een zesde stek. "Het kan beter."

In een onderling duel met teammaat Schumacher was ook deze keer Rosberg sneller. Schumacher klokte af op een zevende positie. Mercedes zei na de kwalificatie dat ze hadden gehoopt op een beter resultaat.

"Nee, helaas, ik ben niet echt tevreden", verklaart Rosberg direct na de kwalificatie tegenover de BBC. "Het is ook zonde, want we hebben de nodige vooruitgang geboekt. Alleen blijkt dat niet uit dit resultaat."

Rosberg denkt dat hij bijna een halve seconde sneller had kunnen rijden. "Vier tienden had zeker moeten lukken, maar er reden wat auto's voor mijn neus. Dat kan gebeuren. Plek zes is gelukkig ook weer niet desastreus."

"Ik ben wel blij dat ik Michael heb verslagen, want hij was dit weekend tot nu toe keer op keer sneller dan ik. Alleen moet ik ook in algemene zin beter presteren, want ik accepteer van mezelf niet dat ik fouten maak op cruciale momenten."