A. Schleck: "Nog steeds favoriet voor klassiekers"

Peterselieman

Andy Schleck denkt nog steeds dat hij op tijd in vorm zal zijn voor volgende maand wanneer de Waalse klassiekers op het wielerprogramma staan. De Luxemburger stapte eerder deze week vroegtijdig af in de Ronde van Catalonië door maagproblemen. Eerder dit jaar kreeg hij al te maken met enkel- en knieblessures.

"Ik voelde me in Milaan - San Remo al zwakjes, ik ben waarschijnlijk besmet door mijn ploeggenoot Stuart O’Grady. Nu gaat het weer beter, maar het is jammer dat ik moest opgeven in Catalonië. In deze fase van het seizoen is het beter om te koersen dan om te trainen," zei de Saxo Bank-renner tegen Cyclingnews.

De jongste van de Luxemburgse gebroeders Schleck wist vorig jaar Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam te schrijven. In de Amstel Gold Race kwam hij als tiende over de meet. Hij zal op 5 april in de Ronde van het Baskenland terugkeren in het wielerpeloton. "Ik weet zeker dat ik op tijd in vorm kan komen voor Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race. Ik zal veel werk moeten verzetten, maar reken er maar op dat ik er sta met mijn broer Fränk."