God of War stal Prince of Persia-spelers

Mitch (Mitch.de.Man)

God of War is een succes waar veel ontwikkelaars en uitgevers niet omheen kunnen. Vooral niet uitgevers die zich bezig houden met hetzelfde soort games, zoals Ubisoft met de Prince of Persia-serie. Nu ze met de ontwikkeling van de nieuwste Prince of Persia-game bezig zijn, genaamd “The Forgotten Sands” willen ze niets aan het toeval over laten.

De animatie directeur van Ubisoft (Jan-Erik Sjovall) vertelde dat ze met een enquête wilden uitvinden met welke games gamers zich op dit moment bezig houden. Uit de enquête bleek dat een groot aantal gamers als ze op de vraag “Welke game speelde je vroeger het meest?” “Prince of Persia” antwoordden, ze vaak de vraag “Welke game speel je nu vooral?” met “God of War” beantwoordden. Hieruit concludeerde Ubisoft dat ze veel spelers kwijt zijn geraakt doordat gamers zich liever bezig houden met Kratos dan de Perzische prins.

Ubisoft is nu bezig dit publiek terug te winnen zonder hun eigen stijl teniet te doen. Ze benadrukten dan ook dat ze niet zoveel bruut geweld in hun nieuwe game zullen gaan verwerken als wat te zien is in GoW III. In mei zal de “The Forgotten Sands” op de markt komen en kan de consument zelf oordelen of Ubisoft geslaagd is in zijn opzet!