WK-angst Cazorla ten einde: middenvelder is fit

Niels (DerMeister)

Santi Cazorla liet zich onlangs nog angstig uit over het mogelijk missen van het WK 2010 in Zuid-Afrika. Die vrees kan voorzichtig begraven worden, want de middenvelder van Villarreal is weer fit verklaard.

De linkspoot, die sinds 24 januari niet meer in actie kwam wegens een rugblessure, is weer opgenomen in de selectie van coach Juan Garrido voor het duel van woensdagavond met Tenerife. Aanvankelijk dacht de linkspoot dat alles mee zou vallen, maar veertien dagen terug klonk het anders.

"Ik kan niet zeggen of ik dit seizoen nog een wedstrijd zal spelen", verklaarde de international (24 caps). "Momenteel heb ik veel last van mijn rug. Het is ook onmogelijk om een datum te prikken voor mijn rentree, en dat is absoluut het meest vervelende. Het WK is ver weg, want ik moet spelen."

Het enige struikelblok voor de spelmaker van El Submarino Amarillo kan bondscoach Vicente Del Bosque zijn. De keuzeheer heeft Cazorla nog niet kunnen beoordelen dit jaar, maar zal de komende maanden bekijken of de Spanjaard goed genoeg is voor een WK-selectie.