Uitslagen volleybal A-League halve finale play-offs

Frank (franklop)

Dit weekend werden de eerste halve finale duels afgewerkt van de play-offs van de A-League. Hieronder vind je de uitslagen en het programma voor komende week.


Winst voor HvA Volleybal en SV Dynamo
HvA Volleybal en SV Dynamo Apeldoorn hebben goede zaken gedaan op weg naar de finale van de play-offs in de A-League. Beide teams wonnen hun wedstrijd tegen respectievelijk Lycurgus en Langhenkel Volley.

In Groningen had HvA Volleybal het maar één set echt lastig tegen AB Groningen/Lycurgus. De eerste twee sets gingen vrij eenvoudig (20-25 en 16-25) naar de ploeg uit Amsterdam. De derde set bood Lycurgus meer tegenstand, maar wist het geen kansen op setwinst te creëren. Die set ging met 25-23 naar HvA, die volgende week zaterdag bij winst in eigen huis de confrontatie kan beslissen en anders op zaterdag 3 april een herkansing krijgt.

Langhenkel Volley begon sterk in eigen huis met een 25-15 setwinst. Hierna begon Dynamo beter in de wedstrijd te komen en won de volgende twee sets met 21-25 en 23-25. De vierde set ging ook gelijk op, maar ging uiteindelijk met 24-26 naar de ploeg uit Apeldoorn. Volgende week zaterdag kan Dynamo in eigen huis de confrontatie beslissen.

TVC Amstelveen en PND VC Weert winnen eerste duel
TVC Amstelveen liet geen spaan heel van Sliedrecht Sport en won, net als in de competitie, gemakkelijk in drie sets. Het werd 25-14, 25-16 en 25-16 voor de dames, die volgende week zaterdag bij winst in sporthal de Stoep in Sliedrecht zich kunnen plaatsen voor de finale.

Op zondag wist PND VC Weert ook haar eerste wedstrijd in de halve finale te winnen. In Weert wonnen de dames met 1-3 van Heutink-Pollux. De eerste set ging naar de thuisspelende ploeg met 25-23, maar daarna pakte Pollux de tweede set met een ruime marge (17-25). Na een spannende derde set (26-24) wist Weert een sterke vierde set af te leveren, wat een 3-1 overwinning opleverde.

Programma
Heren

Datum Thuis Uit
27/3 HvA Volleybal AB Groningen/Lycurgus
27/3 SV Dynamo Apeldoorn Langhenkel Volley
28/3* Langhenkel Volley SV Dynamo Apeldoorn
3/4* AB Groningen Lycurgus HvA Volleybal


Dames

Datum Thuis Uit
27/3 Sliedrecht Sport TVC Amstelveen
27/3 Heutink-Pollux PND VC Weert
28/3* TVC Amstelveen Sliedrecht Sport
28/3* PND VC Weert Heutink-Pollux


* = wedstrijden worden alleen gespeeld bij een 1-1 stand in wedstrijden.