Hamilton: "Red Bull ligt mijlenver voor"

Peterselieman

Volgens Lewis Hamilton is Red Bull Racing dit jaar het te kloppen team. De Brit baseert hierbij zich op de resultaten van het Oostenrijkse team in de eerste race Bahrein en omdat volgens de wereldkampioen van 2008 Red Bull vorig seizoen de meeste downforce van alle teams wist te vinden. Dat voordeel namen ze mee naar dit jaar.

"De Red Bull is absurd veel sneller dan de auto van welk ander team dan ook," zei Hamilton in de Britse media. "Het is krankzinnig. De downforce die zijn op de auto vorig jaar hadden zitten was zo ongeveer het dubbele van wat wij hadden op een gegeven moment. Zelfs aan het eind van het jaar hadden ze zoveel meer dan ons, ondanks dat we enkele races gewonnen hadden. Ze hebben met grote afstand de snelste auto. Ze zouden eigenlijk zelfs veel verder voor moeten liggen."

Bij de Grand Prix van Bahrein trainde Sebastian Vettel poleposition en reed aan de leiding van de race totdat hij problemen met zijn motor kreeg. Toen pas wist Fernando Alonso hem in te halen, hoewel de Spanjaard eerder ook al in de spiegels van de Duitser was opgedoken. Maar volgens Hamilton komt zelfs de Ferrari op pure snelheid tekort tegenover de Red Bull.

"Fernando was erg snel in de race en zij zijn dichterbij dan ons, maar het scheelt nog steeds een halve seconde," zei de Brit die zijn team achter deze twee teams in gevecht ziet zijn met Mercedes Grand Prix. "We zitten zo ongeveer op hetzelfde niveau als Mercedes. We deden het in het weekend misschien iets beter, maar het is een gevecht tussen ons en Mercedes en we moeten zien wie zich sneller kan verbeteren en het beter zal gaan doen."