Ferrari test jonge coureurs met F2008

Peterselieman

Ferrari maakt serieus werk van haar opleidingsprogramma voor jonge coureurs. Afgelopen winter startte het Italiaanse team met een programma waarin Jules Bianchi, Mirko Bortolotti en Daniel Zampieri opgenomen zijn. De drie coureurs hadden afgelopen vrijdag een testdag op het circuit van Fiorano met een F2008.

Alle drie de coureurs hebben testervaring met een Formule 1-bolide van Ferrari, waarbij Bortolotti en Zampieri vanwege het rijden in het Italiaanse F3-kampioenschap zowel in 2008 als in 2009 al getest hebben. Bianchi kreeg afgelopen december een rookietest. Alle drie coureurs zullen dit jaar in totaal vijf keer gaan testen voor Ferrari.

"Het gaat om zowel fysieke als mentale training," zei het hoofd van de opleiding Luca Baldisserri. "Maar we hebben ook gekeken of ze fysiek gezond waren en wat hun trainingsniveau was. De test van vandaag was zeer intens omdat de coureurs om beurten achter het stuur van een Formule 1-wagen mochten zitten. We zijn tevreden, omdat we hun eerste ervaringen konden meten en zien hoe jonge mensen zonder F1-ervaring het deden in deze auto's. Ze hebben alles gegeven, maar ook lol gehad."

Het vierde lid van het programma, de 15-jarige karter Raffaele Marciello, reed eerder deze week ook al op het circuit van Fiorano, maar dan in een Formula Abarth.