Freire: "Ik koos het goede wiel"

Olga Kroeders

Oscar Freire won vanmiddag voor de derde maal in zijn loopbaan Milaan - San Remo. De renner van Rabobank versloeg Tom Boonen in de sprint met twee fietslengtes verschil. De Spanjaard was na afloop zeer opgelucht.

"Ik was echt bang goede positie in de laatste kilometer zou verliezen, zoals me dat twee jaar geleden gebeurde toen ik in de laatste kilometer ingesloten raakte en niet mee kon sprinten. De benen waren nu goed, zodat ik zelfverzekerd het goede wiel kon kiezen en houden. Dat was het wiel van Bennati," aldus Freire.

De Spanjaard reageert nuchter over het feit dat hij de koers nu driemaal heeft gewonnen. "De eerste zege in 2004 was een nipte overwinning. In de laatste meter kon ik met een ultieme jump nog net langs Erik Zabel komen. In 2007 won ik de sprint op een gelijke manier als nu. Drie keer Sanremo winnen is prachtig. Het is een koers die mij ligt en waar ik goed mijn focus op kan leggen. Erik Zabel won vier keer, maar met records ben ik niet zo bezig. Ik ben nu de eerste Spanjaard die deze koers drie keer heeft gewonnen. Dat vind ik ook al mooi.”