Xbox 360 Slim in de maak?

Redactie

Vandaag kregen we te horen dat de Playstation 3 de zwaarste console ooit is. Het gaat dan wel over de dikke variant want afgelopen jaar is er een kleinere versie van de console verschenen. Deze is een stuk goedkoper te maken waardoor het apparaat in de winkel ook een stuk goedkoper aangeboden kon worden. De geruchten gaan nu dat Microsoft hetzelfde kunstje gaat flikken met de Xbox 360.

Er is een afbeelding van een vermeend moederbord voor de Xbox 360 opgedoken die op een kleinere versie van de console zou duiden. Volgens game-website Kotaku is de foto in een Chinese fabriek genomen en daarna op het internet geplaatst.

Op de foto is een moederbord te zien waarop alle interne componenten van een Xbox 360 aanwezig zijn. Het geheel is alleen ruim een derde kleiner dan het huidige moederbord. Dit zou op een Xbox 360 Slim moeten duiden.

Volgens de website Eurogamer wordt het kleinere formaat mogelijk gemaakt door de integratie van Xenon en Xenos CPU/GPU processoren. De technische experts bestempelen de foto als zeer overtuigend en claimen dat Microsoft deze hardware goedkoop kan produceren.

Het nieuws gaat als een lopend vuurtje door de gamewereld. Waar sommige websites het als onzin afdoen, zijn anderen overtuigd dat Microsoft de Xbox 360 Slim deze kerst, gebundeld met Natal, voor dezelfde prijs als de huidige Xbox 360-modellen in de winkel zal leggen.

Microsoft geeft aan niet op speculatie te reageren en was niet beschikbaar voor commentaar. Hieronder de bewuste foto van het moederbord. Wat denken jullie. Zou Microsoft echt met een kleinere Xbox 360 komen?

Mogelijke foto 'Xbox 360 Slim' opgedoken