[NHL] Blackhawks uit vorm verliezen van Ducks

Denny (nyny83)

De Chicago Blackhawks lijken de laatste tijd uit vorm. Nu een play-offplaats vrijwel zeker is laat de ploeg uit Chicago, evenals de San Jose Sharks die twee punten boven ze staat, steeds vaker punten liggen. Dit keer werd verloren van laagvlieger Anaheim. Van de laatste tien wedstrijden werden er slechts vijf gewonnen.

De Ducks lijken al uitgeschakeld voor de play-offs met 72 punten uit 69 wedstrijden. Van de resterende dertien wedstrijden zullen zij er minimaal elf moeten winnen om nog een realistische kans te hebben, een vrijwel onmogelijke opgave.

De Ducks kwamen in de eerste periode op voorsprong via winger Bobby Ryan, die zijn dertigste goal van het seizoen maakte. Corey Perry gaf de pass terwijl Ryan Carter de aanval startte met een pass naar Perry. Carter speelde bij afwezigheid van sterspeler Ryan Getzlaf op de eerste line. Chicago-verdediger Brent Seabrook maakte de gelijkmaker uit een knappe pass van Troy Brouwer.

In de tweede periode kwamen de Ducks weer op voorsprong, nota bene tijdens de powerplay van de Blackhawks. Todd Marchant kon eenvoudig binnentikken na een goede pass van Kyle Chipchura. Marchant stond vervolgens voor een leeg net omdat goalie Corey Crawford met Chipchura in gevecht was om de puck. Het was de derde shorthanded goal van het seizoen voor Marchant.

De Blackhawks maakten in de derde periode weer gelijk via Marian Hossa die een schot van verdediger Duncan Keith van richting veranderde. Tien minuten later maakte Saku Koivu de winnende treffer. De 4-2 van Ryan was in een leeg net nadat de Blackhawks de goalie van het ijs haalden voor een extra aanvaller.

Er werden nog twee andere wedstrijden gespeeld in de NHL. De Calgary Flames blijven in de play-offrace door de Colorado Avalanche met 2-3 te verslaan, en de New Jersey Devils blijven een ware plaag voor de Pittsburgh Penguins door ze voor de zesde keer dit seizoen te verslaan: 5-2.